123

Tani që keni cementuar definitivisht kurorën apo urën ju duhet të pregaditeni për disa gjëra që ju presin. Fillimisht mund të përjetoni ndonjë ndjeshmëri në ditët e para nga i ftohti, kjo është normale përshkak të irritimit që vjen nga cementi. Zakonisht ju ndihmojnë pastat e dhëmbëve kundër ndjeshmërisë. Gjithashtu nëse pas disa ditësh ndjeni…

dental-bridges-in-cotswolds-gloucestershire

PYETJA: Mua më mungon një nga dhëmbët mbrapa dhe dentisti më ofroi tre mënyra për të zëvendësuar:  protezë parciale të lëvizshme, urë dentare ose implant dentar. Unë jam më shumë për urën përarsyje se është një kompromis. Ai më tha se ka disa lloje dhe unë doja të dija cila është me e mira për…

tooth-Extraction

Nëse keni infeksion serioz të dhëmbit, ju dëshironi shërim të tanipërtanishëm. Me infeksion të dhëmbit ju keni dy mundësi të zgjedhni: trajtim endodontik (i njohur poashtu si trajtim kanalesh) ose t’a hiqni dhëmbin. Shumica e dentistëve do të ju rekomandojnë trajtim kanalesh sepse besojnë se është zgjedhja më e zgjuar për shëndetin e përgjithshëm dentar…

Remedies-for-Bad-Breath

Gjithësecili dëshiron një frymëmarrje të freskët, përderisa është një shenjë e një personi të shëndetshëm dhe aktiv. Nëse jeni duke vuajtur nga aroma e keqe e gojës ose sic njihet në gjuhën profesionale, halitosis, mbase jeni të vetëdijshëm për këtë situatë ose ose jeni ndjerë në siklet nëpër rrethe sociale kur po vuanit këtë situatë…

4

Flosimi ju ndihmon në parandalimin e humbjes së dhëmbëve 1. Secilin mëngjes kur zgjoheni nga gjumi, ju më e keni një shtresë të hollë bateresh mbi dhëmbët tuaj e cila quhet pllakë. Për njerëzit të cilët thonë se nuk kanë nevoj t’I flosojnë dhëmbët përshkak se nuk I ngel ushqim mes dhëmbëve duhet përmendur: nuk…

leoleo

Ndjeshmëria e dhëmbit nga të ftohtit/të nxehtit mund të jëtë përvëluese, dhe kjo parehati mund të shkaktohet nga ushqyerja me gjëra të ftohta dhe të nxehta, ushqime të ëmbla ose edhe vetëm një frymëmarrje e thellë në ditët e dimrit të acartë. Cfarë e shkakton këtë dhimbje të madhe? Kur dentina erozohet, shtresa që ndodhet…

DSC_2301

Prindërit janë konfuz sa i përket cështjes se kur duhet t’a dërgon femijun për herë të parë tek dentisti. Shumica e fëmijëve, edhe pse 2 vjec, nuk e kanë vizituar asnjëherë dentistin. Është ideale kur fëmija vizitohet nga dentisti në moshën 1 vjec ose brenda 6 muajve pas daljes së dhëmbit të parë. Vizita e…

23316546_10155043561669142_8196971348225670536_n

Cfarë nënkuptojmë me dhëmb të pjekurisë? Dhëmbët e pjekurisë në terma profesional njihen si molarët e tretë. Njerëzit kanë katër dhëmbë pjekurie, një në secilin kuadrat të gojës, në raste të konsiderueshme dhëmbët e pjekurisë munden të mos zhvillohen fare. Këto dhëmbë janë të fundit që eruptojnë dhe dalin në fundin e rënditjes së dhëmbëve….

22548862_10154998748709142_5218024343497631430_o

Kur konsumoni pije freskuese, sheqeri I ndodhur në të do të ndërveproj me bakteret që ndodhen në gojën tuaj për të formuar acid. Ky I fundit sulmon dhëmbet. Përvecse pijet e rregullta standard poashtu edhe ato që reklamohen pije pa sheqer kanë përbërje të acidit që janë kërcënues për dhëmbet tuaj. Ka dy efekte anësore…

advanced-periodontal-disease

Pse duheni t’a merrni seriozisht sëmundjen e paradontozës? Sëmundjet paradontale ose sic njihen në zhargonin e popullit infeksion I mishrave të dhëmbit janë sëmundje inflamatore të cilat shkaktohen nga patogjen të dëmshëm specific që ndodhen brenda hapësirës së gojës. Hapësira e gojës është një system I hapur dhe I ekspozuar ndaj ambientit. Prandaj, mundësia për…

© 2016 - DENTIN by dental clinic

Numri telefonit        +389(0)2 2614 339